De omgeving

Vanuit uw vakantiehuis wandelt u zo het bos in. Oud Willaer is onderdeel van landgoed Scherpenzeel, waar boerderijen en bossen elkaar afwisselen. In het bos ten noorden van Oud Willaer bevindt zich onder andere een in 2004 gerestaureerde historische schietbaan.

Er liggen leuke fiets- en wandelroutes voor u klaar.
U kunt bijvoorbeeld direct vanuit het huisje te voet een Klompenpad volgen, waarmee u een toeristische route door de omgeving aflegt. Verder kunt u per fiets de Knapzakroute volgen en onderweg boerderijen aandoen om echt zelfgemaakt boerenijs te proeven.

Er bevindt zich een openluchtzwembad op loopafstand (geopend in de zomer) en bij Woudenberg ligt het Henschotermeer met strand (op ongeveer 5 kilometer afstand).

Het dorp Scherpenzeel met alle benodigde winkels is makkelijk bereikbaar. Hier zijn eventueel ook fietsen tegen redelijke prijs te huur. Plaatsen om leuk te winkelen zijn bijvoorbeeld Ede, Veenendaal en Amersfoort.

In Terschuur vindt u het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum. Erg de moeite waard om eens een kijkje te nemen. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden in en rond Scherpenzeel. In Barneveld is er in de zomermaanden de Oud Veluwse markt en half augustus het Ballonfiësta. Beiden erg leuk om te bezoeken.